Close
Menu

Ben jij een gedreven onderhandelaar met commerciële en organisatorische eigenschappen? Weet jij de balans te vinden tussen prijs, kwaliteit, innovatie en performance? Dan is deze functie als Tactisch inkoper bij Heras zeker iets voor jou!

Tactisch inkoper Heras

Ben jij de Tactisch Inkoper die wij zoeken? 

Heras is per direct op zoek naar een kwaliteitsbewuste en klantgerichte Tactisch Inkoper die gespecialiseerd is in de inkoop van werktuigbouwkundige producten en diensten.

Jij kan met jouw deskundigheid bijdragen aan een belangrijk financieel rendement en werkt samen in een klein maar betrokken team op de afdeling inkoop, hoofdzakelijk nationaal maar ook internationaal. Ook werk jij regelmatig samen met andere afdelingen, zoals Supply Chain, T&I, Marketing en Kwaliteit. In deze functie ben jij de betrouwbare inkoper, die een breed scala van voornamelijk product-gerelateerde werktuigbouwkundige producten en diensten inkoopt. Jouw leveranciersbestand omvat zowel regionale als internationale relaties. Jouw werk richt zich vooral op het initiële deel van het inkoopproces: specificeren, tenderen, selecteren, contracteren en verslaglegging. Als Tactisch Inkoper word jij mede onderdeel van een Europees inkoopteam, waarbij er een splitsing is in de inkoopverantwoordelijkheid per vestiging/land en/of productgroep. Jij gaat zowel PR als NPR producten/diensten projectmatig inkopen. Jij rapporteert direct aan de Procurement Manager.

De belangrijkste verantwoordelijkheden van de Tactisch inkoper zijn:
Ontwikkelen en analyseren
Als Tactisch Inkoper ga jij (markt)ontwikkelingen signaleren en deze integreren binnen de organisatie, mede als het ontwikkelen van alternatieve leveringsbronnen. Daarbij is het belangrijk de interne inkoopvraag te analyseren, aanbieders te selecteren en leveranciers te contracteren. Samen met de leverancier werk jij aan verbetering van zijn performance.

Schakelen
Jij geeft feedback, advies en begeleiding aan de leveranciers en de interne klant. Tevens neem jij actief deel aan inkooptrajecten op groeps- dan wel CRH-niveau. Jij vraagt offertes aan en beoordeelt deze offline en/of via e-tenders en onderhandelt.

Vaardigheden en Kennis
Heras is op zoek naar iemand met een HBO diploma (of HBO werk- en denkniveau). Bij voorkeur is dit een technische opleiding, aangevuld met NEVI I en/of II of andere aanvullende inkoop cursussen. Beheersing van Engels en Duits. Ervaring met ERP-systemen (in het bijzonder SAP en/of Navision). Bovendien bewezen affiniteit met inkoop van werktuigbouwkundige producten
en/of diensten. De voorkeur gaat uit naar iemand die 3 jaar ervaring heeft als Inkoper.

Ons aanbod aan jou
Heras is een verantwoordelijke werkgever met marktconforme primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. 100% veilig werken is onze eerste prioriteit. De cultuur is open en informeel. Een professionele omgeving die eigen initiatief waardeert.

Interesse?
Wil jij werken aan grote en aansprekende beveiligingsprojecten door heel het land en herken je jezelf in de functie van Tactisch inkoper? Wacht dan niet langer en reageer meteen met jouw CV en motivatie. Vragen? Bel dan met onze recruitmentafdeling 088 5678 365.

Solliciteren

 

Over ons

Heras, onderdeel van CRH, heeft zich sinds de oprichting in 1952 ontwikkeld van een klein Nederlands familiebedrijf gespecialiseerd in hekwerken, naar een totaalleverancier van oplossingen op het gebied van perimeter protection met vestigingen in meer dan 12 landen en met meer dan 1100 experts. Samen ontwerpen, fabriceren, installeren en onderhouden wij oplossingen passend bij iedere sector en situatie. Wij leveren hekwerk, toegang & controle en detectieproducten. Daarnaast bieden wij projectmanagement, systeemintegratie en –installatie, en onderhoudsdiensten voor perimeter protection projecten in heel Europa. Het is ons doel om het meest vooraanstaande merk te worden op het gebied van perimeter protection in Europa, door middel van onze betrokkenheid, deskundigheid en betrouwbaarheid. www.heras.nl
about

Notitie voor bureaus

Wij hebben er bewust voor gekozen om zelf de werving te doen. Dat betekent dan ook dat wij jullie verzoeken geen cv’s naar ons toe te sturen; deze zullen we namelijk niet in behandeling nemen.