Sluiten

Menu
Over Heras

Van hekwerkleverancier tot toonaangevend bedrijf in perimeter protection
Heras, opgericht in 1952, heeft zich ontwikkeld van een klein Nederlands familiebedrijf gespecialiseerd in hekwerken en poorten, naar een vooraanstaande Europese totaalleverancier van perimeter protection oplossingen. Wij zijn actief in 6 landen en hebben meer dan 1200 hoogopgeleide experts in dienst.

Samen ontwerpen, fabriceren, installeren en onderhouden wij oplossingen passend bij iedere sector en situatie.

over ons
over ons

Over CRH

CRH (LSE: CRH, ISE: CRG, NYSE: CRH) is een toonaangevende groep van leveranciers van praktisch alle soorten bouwmaterialen. De onderneming is wereldwijd actief en heeft ongeveer 85.000 medewerkers, verdeeld over circa 3.600 locaties in 32 landen. Met een beurswaarde van ongeveer € 23 miljard (april 2018) is CRH de grootste onderneming in bouwmaterialen in Noord-Amerika en de op één na grootste ter wereld. De groep is marktleider in verschillende sectoren in Europa en heeft strategische posities in de opkomende economieën in Azië en Zuid-Amerika. CRH streeft ernaar om de bebouwde omgeving te verbeteren met superieure materialen en producten voor de bouw en het onderhoud van infrastructuur, woningen en commerciële projecten. Als Fortune 500-onderneming is CRH opgenomen in de FTSE 100-index, de EURO STOXX 50-index, de ISEQ 20 en de Dow Jones Sustainability Index (DJSI) Europa. De American Depository Shares van CRH zijn genoteerd aan de NYSE. Voor meer informatie, bezoek www.crh.com

Duurzaamheid

Heras neemt graag haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. Daarom zetten we ons in voor een klimaatbestendige bedrijfsvoering. Dat begint met het maken van de juiste keuzes. Wij leveren onze maatschappelijke bijdrage, hoe bescheiden ook, door onze CO2-uitstoot, energieconsumptie en afvalstromen vergaand te verminderen. En door producten te ontwikkelen die energie leveren. Deze ambitie realiseren wij door onze producten en processen continu te innoveren en te verduurzamen. Om krachten te bundelen en kansen in de keten te benutten gaan wij ook de samenwerking aan met toeleveranciers en afnemers.

Voorbeeld: duurzaam hekwerk bij Coolblue


Om het Coolblue-terrein van Prologis optimaal te beschermen heeft Prologis gekozen voor beveiliging en afscherming van Heras. Onze verkoopadviseur, Gertjan Krijgsman, vertelt dat de keuze voor Heras niet alleen is gemaakt op basis van prijs en de zekerheid van kwaliteit maar ook omdat Heras duurzame oplossingen biedt. De aannemer Cordeel, die voor Prologis heeft gebouwd, draagt actief bij aan duurzaamheid binnen de bouw- en vastgoedsector. Zij adviseren klanten over duurzame oplossingen en realiseren projecten op ecologisch verantwoorde wijze. De keuze is daarom gevallen op de Atlas Grence. Dit spijlenhekwerk is gemaakt met de Heras Stent Technology en dat heeft enige verwantschap met de stents die ze bij kransslagaderen plaatsen. Het bijzondere aan de Grence is dat er bij de productie geen gebruik wordt gemaakt van laswerk. Dit maakt het product aanmerkelijk milieuvriendelijker vergeleken met gelaste alternatieven. Krijgsman: ‘Staande spijlen worden bij deze techniek door de ligger geschoven en met een luchtdrukstoot wordt het buisgedeelte in het liggerprofiel een beetje opgeblazen. Zo ontstaat een “gedotterde” spijl en een ijzersterke verbinding. Bovendien krijg je zo strak hekwerk zonder lasrupsen.’

Voor het Coolblue-terrein is gekozen voor een hekwerk dat is opgebouwd met spijlen van circa 2,5 m hoog en 26 mm doorsnede. De spijlen zijn voorverzinkt en gepoedercoat in de kleur diep zwart. Rondom de staanders is op deze locatie gebruik gemaakt van beton waardoor de staanders naar alle kanten een kerend vermogen hebben.

Naast de 1031 strekkende meters Grence-hekwerken heeft Heras zes elektrische schuifpoorten, tien slagbomen met communicatiezuilen en vier draaipoorten geleverd. Daarnaast is er een contract afgesloten voor het onderhoud van alle materialen die door Heras zijn geplaatst.

Atlas maakt samen met Heracles deel uit van het duurzame Grence-assortiment en vormt een uitvloeisel van het in 2010 gestarte Heras Climate Aware programma. Dat richt zich op een vergaande reductie van energieverbruik en afvalstromen en een geleidelijke reductie van CO2 uitstoot tijdens de productie. Heras heeft daarmee als eerste in de hekwerkbranche het CO2 Bewust Certificaat Niveau 5 behaald.